Szigorú korlátozásokkal újra fogadjuk kedves Pácienseinket 2020. május 11-től.További információk »

Fogfehérítés

A fogfehérítés egy kémiai beavatkozás, melynek hatására a fogzománc réseibe tapadt elszíneződést okozó anyagokat kioldjuk. Lehet otthoni és rendelői fogfehérítés.  Mindkét esetben fontos tudnivaló, hogy csak teljesen ép fogazat fehéríthető. Ép fogakon a megfelelő töméssel ellátott és gyulladásmentes ínyt értjük.

A fogfehérítés árai

Otthoni fogfehérítés:

Az otthoni fogfehérítéshez a rendelőben a fogorvos egy lenyomatot vesz. Erre a lenyomatra készül el a fogtechnikai laborban a fehérítősín. A sín, egy átlátszó, gumiszerű anyag, ami pontosan illeszkedik a páciens fogazatához. Arra szolgál, hogy a fehérítő anyagot a fogak felszínére juttassuk. Az otthon használatos fehérítő anyagok (hidrogén-peroxid, vagy karbamid-peroxid) koncentrációja 3 – 22 % között lehet. Ennél nagyobb koncentrációjú anyag, csak rendelői fehérítő lehet. Az otthoni fehérítés időtartama általában 2 hét.

Koncentrációtól függően változik, hogy naponta hány órát kell a páciensnek a fehérítő zselét használnia. Napi 1 órától, 12 óráig változhat az időtartam. Ezzel a módszerrel négy árnyaltnyi fehéredés érhető el.

Használata: a páciensnek fogmosás után a fehérítő sínbe kell helyezni a zselészerű anyagot. Az előírt időtartam után a sínt le kell venni, és fogat kell mosni. A sínből is jó alaposan ki kell mosni fogkefével a fehérítő anyagot. A sínt ki kell szárítani, és tartódobozban kell tárolni.

Rendelői fogfehérítés:

Fogszabályozás szakrendelésEz a fogorvosi székben zajlik, ahol magas koncentrációjú anyagokat használunk. Ezek az anyagok 22 – 33% között tartalmaznak hidrogén-peroxid, vagy karbamid-peroxid összetevőt.

Első lépésben meghatározzuk a kiindulási fogszínt. Az ajkakat E vitaminos krémmel bekenjük, hogy a kezelés során ne száradjanak ki. A páciensre védőszemüveg kerül, hogy a lámpa fénye ne zavarja a szemet. A szájat szájterpesszel kitámasztjuk, ami megfelelő hozzáférést biztosít.

A fogakat egy speciális fluormentes polírpasztával átpolírozzuk, hogy eltávolítsuk a szennyeződéseket, és előkészítsük a fehérítést. Ezután vízzel lemossuk a polírpasztát, és nyálszívóval kiszívjuk a szájüregből. A következő lépés az ínyvédő felhelyezése a fehérítendő fogakra. Az ínyvédő egy folyékony anyag, ami a polimerizációs lámpára megkeményedik. Felkenjük a fehérítő anyagot a fogakra, és a plazmalámpával megvilágítjuk 4 x 10 perces ciklusokban. Az utolsó ciklus során a fehérítő anyag és az ínyvédő is eltávolításra kerül. Ezzel a módszerrel, akár nyolc árnyaltnyi fehéredés érhető el.

Fogszabályozás árak » Ingyenes konzultáció lehetőség »